Loading....

SNU på Oslo Pride

Fredag 18. juni – lørdag 26. juni var det endelig dags for Oslo Pride! I 2020 ble Oslo Pride avlyst grunnet koronasituasjonen, så det var med stor glede vi deltok i årets Oslo Pride.

Søndag 20. juni arrangerte vi en panelsamtale om samtykkeloven. Vi ønsket å bryte ned den heteronormative forståelsen av voldtekt og legge vekt på hvordan en samtykkelov i høyeste grad angår de av oss som er lhbtiqa+ personer. Deltakere i panelet var: Odd Thomassen, leder av Skeiv Ungdom, Patricia Kaatee -politisk rådgiver i Amnesty, Hanna Berntsen-Øybø fra Juridisk rådgivning for Kvinner (JURK), Agnete Masternes Hanssen – sentralstyremedlem i AUF og Susanne Demou Øvergaard.  Ordstyret var SNUs leder Rebecca Wångström. Panelsamtalen ble livestreamet og kan sees i etterkant på vår Facebookside.

Onsdag 23. juni arrangerte vi – sammen med PION, Skeiv Ungdom, PolyNorge, SMil Norge og Unge Venstre – en panelsamtale om det normative Norge, hvor de ble snakket om hvem som egentlig passer inn i Pride? Panelet besto av: Lilith Christine Nepstad Staalesen – PION, Jane-Victorius Gipling Bonsaksen – Skeiv Ungdom, Jouvnas Helmine Bruun Arnesen – Garmeres Queer Sámi Organisation, Inger Johanne Falk Vanvik – PolyNorge og SMil Norge. Ordstyrer var Reidar Engesbak, journalist, BLIKK.

 

 

SNU på stand i Pride Park!

Sammen med vår moderorganisasjon Sexy Politikk hadde vi stand fra onsdag 23. juni – lørdag 26. juni. Hver dag hadde et eget tema som var: internasjonalt tema på onsdagen, tema ung på torsdagen, skeiv og samisk på fredagen og eldre og seksuell helse på lørdagen. Hver dag arrangerte vi tre aktiviteter på standen, med alt fra konkurranser til samtal med inviterte gjester som også ble streamet på vår Instagram. Vi holdt quiz – både på standen men også digitalt – og delte ut masse fine og morsomme premier, blant annet gavekort på kondomeriet, goodiebag fra RFSU og t-skjorter.

 

 

Tusen takk for i år Oslo Pride, og til alle som deltok på våre arrangement og kom å snakket med oss i Pride Park! Vi sees neste år, og da håper vi at vi også kan gå i paraden sammen!