Loading....

Lansering av FNs befolkningsrapport

– Verden må jobbe hardere for å sikre seksuelle og reproduktive rettigheter for alle! Det var alle enige i under lanseringen av FNs nye rapport om befolkning. 

Den 27.august ble rapporten “The Unfinished Business – The Pursuit of Rights and Choices for All” fra FNs Befolkningsfond (UNFPA) lansert på Nydalen videregående skole. Over 200 elever fra skolen var i publikum og flere fra media. Vår moderorganisasjon Sex og Politikk arrangerte lanseringen i samarbeid med Utenriksdepartementet (Norge)UNFPA og FN-sambandet.

SNU modererte panelsamtale om seksuell helse

Vårt styremedlem, Sol Stenslie, modererte panelsamtalen om rapporten og seksuell helse og rettigheter. Panelets deltakere bestod av utviklingsministeren Dag-Inge Ulstein, Saima Ilyas fra FNs Befolkningsfond, influenser Grunde Myhrer og styrelederen i Sex og Politikk, Berit. Underveis fikk også to elever fra Nydalen Videregående Skole stille to spørsmål til utviklingsminister Ulstein. Samtalen gikk bra og elevene lyttet spent på synspunktene hos paneldeltakerne.

Rapporten fra FNs Befolkningsfond

Den nye rapporten fra FN viser at seksuelle og reproduktive helse og rettigheter sakte men sikkert forbedres i de fleste land. Samtidig gjenstår det mye arbeid. Spesielt etter at USA, med Trump i spissen, signerte under “the global gag rule”, mistet FN og andre organisasjoner høye beløper til bistand. Dette har ført til at helseklinikker må stenges og at færre personer får hjelp blant annet under graviditet og fødsler.

 

Undervisningsmateriale til ungdomsskolen

 

Vår moderorganisasjon, Sex og Politikk, har utarbeidet undervisningsmateriell for ungdomsskolen som skal bidra til å skape kunnskap om og gjøre FNs bærekraftsmål engasjerende for elevene. Materiellet har fokus på målene for helse, likestilling og utdanning, og hvordan seksuell og reproduktiv helse og rettigheter er integrert i disse. Dette kan man lese mer om og bruke helt gratis i sin undervisning her: sexogpolitikk.no/seksualundervi…/om-undervisningsmateriellet