Loading....

Vil DU bli med SNU og Sex og Politikk til Stockholm?

I samarbeid med deres skandinaviske søsterorganisasjoner, RFSU og Sex og Samfund, skal vår moderorganisasjon, Sex og Politikk, utvikle en nordisk modell for forebyggende arbeid mot seksuell trakassering blant ungdom.

Spennende, ikke sant? Men best av alt: Alle organisasjonene vil inkludere ungdommer i selve prosjektarbeidet – noe som betyr at SNUs medlemmer får sjansen til å bli med!

Vi i SNU synes dette er viktig av flere grunner, men kanskje aller mest fordi ungdom selv er eksperter på hvilke problemstillinger de og deres jevnaldrende møter på daglig basis i skolegårder, på fritiden og gjennom sosiale medier.

Nakenbildespredning, fysiske grenseoverskridelser og sexistiske tilrop er bare noen av formene for seksuell trakassering ungdom møter i hverdagen sin, og i følge Ungdata undersøkelsen fra 2018 har 32% av norske ungdommer opplevd en eller flere former for uønsket seksuell oppmerksomhet.

For at det kommende samarbeidet skal resultere i en kampanje som ungdom faktisk kan relatere seg til, er det nødvendig å løfte frem perspektivene til dem som vet hvordan seksuell trakassering foregår innad i ungdomskulturen. Derfor trenger vi DEG med på laget!

Samarbeidsprosjektet varer t.o.m. juli 2019, og kickstartes med en workshop sammen med RFSU og Sex og Samfund i Stockholm 24. oktober. I tillegg til Sex og Politikks ungdomskoordinator og to personer fra SNUs styre og ambassadørordning, er vi på utkikk etter enda en ung person som ønsker å bli med oss til Stockholm og ta del i dette viktige og tidsaktuelle arbeidet.

Kunne DU tenke deg å bli med? Send en epost til stine@sexogpolitikk.no innen onsdag 19. september, og fortell kort om din motivasjon til å ta del i prosjektet. Har du engasjert deg i seksuelle rettigheter og likestilling tidligere? Har du tatt del i lignende prosjekter? Skriv gjerne noe om dette!

Alle medlemmer av SNU kan søke, men vi oppfordrer spesielt personer med flerkulturell bakgrunn, andre kjønn enn kvinner og ungdom under 20 år til å melde sin interesse.

Er du ikke medlem av SNU enda? Du kan melde deg inn i organisasjonen her.

Prosjektet er finansiert av Nordisk ministerråd.